Country kapela GYMPLEŘI Vsetín
Aktuality
O nás
Členové
Akce
Fotky
Diskografie
Kontakt
Kniha návštěv
Pro pořadatele
Odkazy

Starý dobrý western



Country courák - oslava 30 let je za námi
7.11.2023

Krásná oslava 30 let existence kapely ve velkém sále Domu kultury ve Vsetíně je za námi! Děkujeme všem našim nejbližším za trpělivost, všem divákům, fanouškům a příznivcům za návštěvu, gratulace i věcné dary a našim přátelům pomocníkům za obrovskou pomoc při organizaci. Byl to krásný večer! Podrobnosti najdete po kliknutím na VÍCE (vpravo pod fotkou)….
První listopadovou sobotu proběhla ve velkém sále domu kultury ve Vsetíně velkolepá oslava místní country kapely Gympleři, která o letošním podzimu oslavila 30 let na scéně. V průběhu večera se vzpomínalo prostřednictvím fotek, hostů i starších písniček. Do aktuálního života kapely nahlédl nově představený videoklip. Večer, který se nesl v příjemném a vtipném duchu s průvodním slovem bývalých Gymplerů, Reného Mikulenky a Dana Káčera, navštívily přes dvě stovky diváků, příznivců i přátel kapely.

Gympleři, jejichž název je odvozen od místa vzniku v roce 1993, vzešli z iniciativy dvou gymnazistů a kamarádů Martina Kožicha a Martina Mrliny. Za třicet let se v kapele vystřídalo 28 členů, z nichž mnozí byli hosty sobotního výročního programu, který připravili Gympleři ve spolupráci s Domem kultury Vsetín.

„Rozdělili jsme dlouhou existenci Gymplerů do šesti etap a ty doprovodili fotkami, hosty s jejich písněmi a také jejich vzpomínkami. Na nikoho jsme nechtěli zapomenout. Každý měl v Gymplerech své nepostradatelné místo, takže kdo dnes neúčinkoval na pódiu, byl přítomen alespoň na promítaných fotkách,“ doplnil zakládající člen Martin Kožich.

V průběhu první části večera mohli diváci vidět a v písních slyšet Boženku Tomečkovou, Radima „Sinklera“ Barboříka, Vlastíka Fialu, Kačku Mrlinovou, Roberta „Hooda“ Vršku či bubeníka Libora Fialu. Hlavními aktéry večera však byli současní Gympleři, kteří v sestavě fungující od roku 2015 brzy zahájí desátou sezónu.

„Za vše, co jsem se hudebně naučila vděčím Gymplerům. S nimi jsem se zbavovala trémy na pódiích, naučila práci s mikrofonem, poznala svého manžela i dobré přátele,“ doplnila dojatě Kačka Mrlinová, bývalá zpěvačka kapely. „Gympleři jsou blázni. Ojedinělý druh lidí, kteří se potkali, mají se rádi, vždycky si pomůžou a tráví spolu nejen hudební čas, ale také svůj volný čas v rámci víkendů či dovolených. Prostě „furt za sebou lezou“. A já jim přeju ať jim to přátelství i hudební a organizační elán vydrží ještě další desítky let,“ popřála zpěvačka kapele.

Druhá část večera patřila slavnostní premiéře videoklipu k nejnovější písni Mám se fajn v režii Jirky Novotného. Rozhovor s režisérem vtipně přiblížil zákulisí a společné chvíle při natáčení a dokonce dvojí opakování projekce svědčilo o tom, že videoklip zaujal.

„Moc děkujeme všem, kteří za námi na náš výroční koncert přišli. Rodinám za trpělivost, fanouškům za podporu a přízeň a kamarádům za jejich nezištnou pomoc. Večer jsme si moc užili a už se nemůžeme dočkat, až ke konci listopadu zveřejníme videoklip. Do té doby však mají zájemci pořád možnost podpořit naši činnost na Startovači a zakoupit si některé z našich CD, jedinečné tričko „Gympleři 30“ nebo svou podporu zanést do titulků klipu,“ doplnil zakládající člen Martin Mrlina.


zpět